Nadat de verlegen, in zichzelf gekeerde bouwvakker Christian wordt ontslagen, neemt hij een baantje aan in een groothandel in Leipzig. Bruno van de drankafdeling neemt hem onder zijn hoede en wordt al snel een vaderfiguur voor hem. Hij leert hem hoe hij een vorkheftruck moet bedienen naast de andere kneepjes van het vak. Als Christian Marion van de zoetwarenafdeling tegenkomt, valt hij direct voor haar mysterieuze uitstraling. In de pauzes bij de koffieautomaat leren ze elkaar beter kennen. Maar Marion is getrouwd en Christians gevoelens lijken niet te worden beantwoord, zeker als Marion op een dag niet meer komt opdagen. Dit is een zware klap voor Christian die weer in een diep gat dreigt te zakken.
 
Franz Rogowski (Victoria), Sandra Hüller (Toni Erdmann) en Peter Kurth (Goodbye Lenin!) spelen de hoofdrollen in de romantische tragikomedie In den Gängen van Thomas Stuber (A Heavy Heart) naar een kort verhaal van Clemens Meyer. Op de Berlinale werd de film bekroond met de Gilde Filmpreis en met de Prijs van de Oecumenische Jury.

Quotes

★★★★ “A poignant and richly sympathetic film” “Sandra Hüller shines in an intriguing fable about a giant supermarket, in which she plays a sweet counter manager with a fondnes for a forklift driver” The Guardian
“A deeply touching, bitter-sweet romance” Screen International

Prijzen

Berlin International Film Festival 2018 – Gilde Filmpreis
Berlin International Film Festival 2018 – Prijs van de Oecumenische Jury

Credits

Release: 22 november 2018

 

Regie: Thomas Stuber
Met: Franz Rogowski, Sandra Hüller, Peter Kurth
Duitsland — 2018 — 125 min.
 
Scenario: Clemens Meyer, Thomas Stuber
Cinematografie: Peter Matjasko
Montage: Kaya Inan
Originele taal: Duits

Stills