Jean-Pierre is een huisarts van de oude stempel met een drukke praktijk op het Franse platteland. Zeven dagen per week kunnen zijn patiënten op hem rekenen. Hij luistert, verzorgt, stelt gerust. Wanneer bij Jean-Pierre kanker wordt geconstateerd, is rustiger aan doen dan ook geen optie.
Ondanks het feit dat Jean-Pierre tegensputtert, stuurt zijn arts een vervanger naar de praktijk. Nathalie is nog maar net begonnen als arts en niet gewend aan het dorpse leven. Ze wordt door Jean-Pierre dan ook behoorlijk op de proef gesteld. Maar Nathalie laat zich niet kennen en gaandeweg weet ze de harten van de dorpsbewoners voor zich te winnen. En dat van Jean-Pierre die niet anders kan dan toegeven dat ook hij vervangbaar is.
 
Médecin de campagne is een heerlijke tragikomedie van de Franse regisseur Thomas Lilti, die zelf ook huisarts is. Zijn ervaring maakt Médecin de campagne een oprecht en invoelbaar drama. De film wordt overal geprezen om zijn authenticiteit en het overtuigende acteerwerk van François Cluzet (Intouchables, Les petits mouchoirs), voor deze rol genomineerd voor een César, en Marianne Denicourt (La belle noiseuse). Médecin de campagne was in Frankrijk een echte publiekslieveling en één van de grootste filmhits van het afgelopen jaar.
 

Get it on Apple TV
Ontdek het op Google Play

Quotes

“Cluzet speelt overtuigend en bij vlagen ontroerend” “Een hommage aan de huisarts” Het Parool
★★★ “Authentiek” “Uitstekende vertolkingen van François Cluzet (Intouchables) en Marianne Denicourt (La belle noiseuse)” Algemeen Dagblad
★★★ “Regisseur Thomas Lilti heeft zelf gewerkt als arts en dat zie je in de details” “Warm en ontroerend portret” NRC Handelsblad
★★★ “Het is best prettig toeven in die liefdevol geschetste wereld” De Volkskrant
★★★ “Luchtig Frans drama” “Kleurrijke anekdotes” Trouw
★★★ “Warmhartig beeld” “Prettig gemoedelijk sfeertje” De Telegraaf

Credits

Release: 25 januari 2018

 

Regie: Thomas Lilti
Met: François Cluzet, Marianne Denicourt
Frankrijk – 2016 – 102 min.
 
Scenario: Thomas Lilti, Baya Kasmi
Cinematografie: Nicolas Gaurin
Montage: Christel Dewynter
Originele taal: Frans

Kijkwijzer: