Over ons

Cherry Pickers Filmdistributie probeert haar naam eer aan te doen door de mooiste pareltjes uit de internationale filmwereld te vinden en deze naar het Nederlandse publiek te brengen. We richten ons met name op Europese arthouse films en documentaires. Cherry Pickers is opgericht door Huub Roelvink, die voorheen onder andere directeur was van Imagine Filmdistributie en Cinema Delicatessen. Hij wordt bijgestaan door David van Marlen, die verantwoordelijk is voor de sales en de boekingen.

 

Programmering

Naast filmdistributie programmeert Cherry Pickers ook kwaliteitsfilms voor filmtheaters. Op dit moment verzorgen wij de programmering voor Kriterion in Amsterdam.
Een goed filmprogramma bepaalt het profiel van een theater, het laat zien waar het theater staat in het totale cultuuraanbod van een stad of regio. Maar een goed filmprogramma is ook bedrijfsmatig in evenwicht en daarvoor is een zorgvuldige afweging nodig van inhoudelijke en commerciële belangen. Cherry Pickers kiest uit het volledige aanbod op de markt. De kwaliteit en de commerciële potentie van de films bepalen de keuze. Eerst zien dan geloven!