Sophia is een filosofieprofessor uit een welgestelde familie en al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk en zijn inmiddels meer vrienden dan geliefden. Wanneer Sophia de aannemer Sylvain ontmoet om de renovatie van een vervallen chalet te bespreken, is het liefde op het eerste gezicht en spatten de vonken ervan af. Maar Sylvain komt uit een arbeidersfamilie en heeft een totaal andere achtergrond dan Sophia, waardoor zij gaat twijfelen aan haar eigen overtuigingen en ambities.
 
SIMPLE COMME SYLVAIN is een gewaagde en satirische romcom van Monia Chokri. Het is de derde speelfilm van de in Quebec geboren regisseur en actrice die bekend werd door haar rollen in films van Denys Arcand (LA CHUTE DE L’EMPIRE AMÉRICAIN) en Xavier Dolan (LES AMOURS IMAGINAIRES, LAURENCE ANYWAYS) en is ook te zien in haar eigen nieuwe film. SIMPLE COMME SYLVAIN ging in première tijdens het filmfestival van Cannes in het programma Un Certain Regard.

Quotes

“As sharp and perceptive as it is funny.” Screen International
“This clever film hasn’t left my mind since watching, another intriguing Cannes discovery this year that will certainly make a mark within the rom-com subgenre.” FirstShowing.net
“Monia Chokri’s limpid and charming comedy plays like a rom-com, until it’s not.” Vox

Credits

Release: 25 januari 2024
 
Regie: Monia Chokri
CA – 2023 – 110 min.
 
Cast: Pierre-Yves Cardinal, Magalie Lépine Blondeau
Cinematografie: André Turpin
Originele Taal: Québecois
 
Kijkwijzer:

Stills