The Sweet East is een unieke roadtrip door de steden en bossen aan de oostkust van de Verenigde Staten, ondernomen door Lillian (Talia Ryder), een middelbare scholier die tijdens een schoolreis naar Washington D.C. afdwaalt van haar klasgenoten en, a la Alice in Wonderland, tuimelt in een rusteloos punksprookje tjokvol cinefiele verwijzingen en scherpe satire. Brutaal, onbevreesd en blind voor de consequenties navigeert Lillian zowel het echte leven als sinistere fantastische ontmoeten met een aantal bijrollen van Ayo Edebiri (The Bear), Jacob Elordi (Euphoria), Simon Rex (Red Rocket) en Earl Cave (The school for good and evil).
 
Gestoken in een vintage jasje en met een eclectische soundtrack is The Sweet East niet alleen het speelfilm debuut van Sean Price Williams met een glansrol voor upcoming talent Talia Ryder, maar ook een moderne cultklassieker in de maak.

Quotes

“It’s fun and hot, smart and dumb, a total blast.” The Film Stage
“Sean Price Williams builds a timely film that feels timeless.” The Playlist
“A shape-shifting satire about modern American subcultures.” The New York Times
“This engaging first feature from a respected indie cinematographer features a star-making turn for newcomer Talia Ryder.” Variety

Prijzen

Special Mention Explore Award – Film Fest Gent

Festivals

Film Fest Gent
Imagine Film Festival
Leiden International Film Festival

Credits

Release: 9 mei 2024
 
Regie: Sean Price Williams
US – 2023 – 104 min.
 
Cast: Talia Ryder, Earl Cave, Simon Rex
Taal: Engels
 
Kijkwijzer:

Stills