Het is een nieuw schooljaar op de middelbare school en Pierre, Meriem, Fouad, Sophie, Sandrine, Alix en Sofiane vormen een toegewijde en hechte groep leraren. Ze krijgen gezelschap van Benjamin, een jonge vervangende leraar die geld nodig heeft om zijn studie te betalen. Zonder enige vooropleiding of ervaring komt hij erachter dat het een zware baan is. Al snel komt hij terecht in een lastige situatie met één van zijn leerlingen. Gelukkig laten zijn behulpzame en toegewijde collega’s hem niet in de kou staan en ontdekt hij dat de passie voor lesgeven nog bestaat.
 
Na de wereld van de geneeskunde te hebben verkend, belicht de Franse regissur Thomas Lilti, (Médecin de Campagne) nu de wereld van het onderwijs. De uitdagingen waarmee leraren worden geconfronteerd, zoals een gebrek aan middelen, het afbrokkelen van gezag en de balans tussen werk en privé – brengt hij overtuigend realistisch maar ook met humor en een zekere luchtigheid naar voren. Het sublieme spel van zijn vaste cast bestaande uit Franse topacteurs waaronder François Cluzet (Intouchables, Médecin de Campagne), Adèle Exarchopoulos (La vie d’Adèle) en Vincent Lacoste (Plaire, aimer et courir vite) geven de film een onweerstaanbare charme.

Quotes

“Thomas Lilti solves the equation of intelligent social exposé meets human comedy with a funny, instructive and moving ensemble film about school teachers.” Cineuropa

Credits

Release: 4 april 2024
 
Regie: Thomas Lilti
FR – 2023 – 101 min.
 
Cast: Vincent Lacoste, François Cluzet, Adèle Exarchopoulos, Louise Bourgoin, William Lebghil, Lucie Zhang
Scenario: Thomas Lilti
Cinematografie: Antoine Heberle
Montage: Gwen Mallauran
 
Kijkwijzer: